Apšvietimo tendencijos iš Šviesos+Pastatų parodos

Labai laukta Europos apšvietimo sprendimų paroda „Šviesos+Pastatų rudens leidimas 2022“ Frankfurte buvo atidėta dėl pandemijos dvejiems ir pusmečiams. Mes, „Light24“ komanda, aplankėme parodą, kad galėtume asmeniškai susitikti su mūsų vertinamais partneriais ir, žinoma, atrasti naujas kryptis ir tendencijas apšvietimo pasaulyje.       

Parodoje dalyvavo 1531 dalyvis iš keturiasdešimt šešių šalių. Šis masinis renginys vyko Frankfurto prie Maino parodų centre ir buvo patogiai suskirstytas į skirtingas temas. Tai leido kiekvienam lankytojui sutelkti dėmesį į parodos dalį, kuri juos labiausiai domino. Mūsų padidintas dėmesys buvo nukreiptas į dekoratyvinį apšvietimą, ir plačiai kalbant, išskiriame 7 tendencijas, kurios išsiskyrė tarp kitų.

GEOMETRINĖS LINIJOS

Naudojimas geometrinėse linijose apšvietimo įrenginiuose nieko naujo. Kombinuotos kvadratai, stačiakampiai arba skirtingo skersmens apskritimai puikiai dera su įvairiais interjerų stiliais ir sukuria subalansuotą efektą. Apšvietimo įrenginiai, pagrįsti geometrinėmis linijomis, paprastai naudoja LED juostas kaip šviesos šaltinį, teikiant vienodą difuzinę šviesą ir padarant juos tinkamus bendram apšvietimui. Ypač trauklios yra geometrinės pakabinamos šviesos, kurios prideda vertikalios erdvės įvairiems interjerams.

RAKTAŽODŽIAI: ETERIŠKAS LENGVAS, PERSKYRĖ GEOMETRIJA, LINIJINIAI KONTŪRAI, SKAIDRUMAS.

Šviesos takeliai ir profiliai

Šviesos takeliai ir profiliai vis dar sparčiai populiarėja. Kelios apšvietimo gamintojų bendrovės siūlo vis kompaktiškesnius ir lengviau montuojamus sprendimus magneto takeliams, o šviesos tipų pasirinkimas takelių montavimui išsiplėtė. Takeliai nebeneiš privalo turėti tik paprastų kryptinių šviesų. Ant takelių galima įrengti dekoratyvius šviestuvus, net lengvesnius pakabinamus šviestuvus. Esminiai magneto takeliai gali išspręsti visas vidaus apšvietimo poreikius. Naujos technologijos leidžia grupuoti skirtingus šviesos tipus, reguliuoti spalvos temperatūrą ir šviesos intensyvumą.

RAKTAŽODŽIAI: PRAKTIŠKUMAS, UNIVERSALUMAS, INOVACIJA, PATOGUMAS.

ŠVELNIOS SPALVŲ ATONOLOGIJOS

Su klasikiniais šviestuvais, švelnios, „nudužusios” spalvų atonologijos, tokiomis kaip blyškūs rožiniai, žalios ir mėlynos spalvos, patraukė dėmesį. Formos ir medžiagos taip pat kuria švelnų ir jaukų bendrą įspūdį. Tokio tipo šviestuvai turi raminantį poveikį ir yra ypač tinkami erdvėms, skirtoms poilsiui ir atsipalaidavimui. Pastelinės spalvos akcentai gali papildyti interjerus su žemiškomis spalvomis arba pabrėžti ryškesnes, tamsesnes apdailas. Parodoje šie švelnios atonologijos šviestuvai drąsiai buvo įrengti tamsiuose interjeruose, rezultatu suteikiant įspūdingą ir įsimintiną vaizdą.

RAKTAŽODŽIAI: ELEGANCIJA, JAUKNUMAS, ŠVELNUMAS.

ŠVIETIMO BURBULAI

Šviesa, sklindanti iš pieninių ar dūminės stiklo sferų ir ovalų, išlieka populiarus pasirinkimas. Ovalai ir sferos tapo didesni arba ant vieno šviestuvo montuojami keli šviesos burbulai, dažnai skirtingose lygmenyse. Kai šie šviestuvai derinami su kontrastingomis medžiagomis, jie atrodo išties įspūdingi. Ypač pastebimi buvo šviesos burbulai sumontuoti ant metalinių konstrukcijų. Juoda dominavo šių konstrukcijų apdailose, bet buvo ir daugiau glamūriškų rėmų aukso ar vario tonuose.

RAKTAŽODŽIAI: ORIŠKUMAS, LENGVA, NEPRETENZIŠKUMAS, AMŽINUMAS, KONTRASTAS.

ART DÉCO

Buvo malonu pastebėti, kad dvidešimtųjų metų meno deko stilius, būdingas dvidešimtajam amžiui, vis labiau įtakoja šiuolaikinį interjero dizainą. Šios epochos būdingos savybės įkvėpė daugelį apšvietimo dizainerių. Šviesus ir subalansuotas formos, kurių elementai išsiskiria išskirtinėmis detalėmis, padarė įspūdį.

RAKTAŽODŽIAI: GLAMŪRAS, PRABANGA, VERTIKALUMAS, AUKSINĖS IR JUODOS KONTŪRAI.

LINIJINĖS ŠVIETUVAI

Be takelinių ir profilių šviestuvų, dažnai pageidaujamų dėl jų gebėjimo paskirstyti šviesą per ilgas linijines paviršius, mūsų dėmesį patraukė ir iš anksto suformuoti linijiniai šviestuvai. Ilgos šviesos linijos gali būti tiek vertikalios, tiek horizontalios. Arti vienas kito suformuoti linijiniai vertikalūs šviestuvai kurią tikrai įspūdingus apšviestus salynus. Tokios sprendimai tinkami ne tik banketinėms salėms, bet ir namų valgomiesiems. Mes tikime, kad vidutinis prabangumas valgomosiose šviesose kelia jausmą gausybės ir didybės, dar labiau padidinant šventinius valgius malonesnius.

RAKTAŽODŽIAI: MINIMALIZMAS, PRABANGA, MASIVUMAS, EFEKTYVUMAS.

EKOLOGINĖS MEDŽIAGOS

Ratanas, medis arba pinti šviestuvai niekur nedingo. Aplinkos draugiškų ir natūralių medžiagų naudojimas apšvietimo dizaine dabar yra naujovių ir išradingumo derinys. Kartu su klasikiniais ir amžinai laiku išliekančiais apšvietimo kaušeliais, atsirado madingų biomaterialų su 3D spausdintais inovatyviais formomis ir tekstūromis, leidžiančių tiems, kurie mėgsta kažką ypatingo ir įspūdingo, išlikti arti gamtos.

RAKTAŽODŽIAI: ŽALIA, EKOLOGINĖ, INOVACIJA, KLASIKA.

Žinoma, paroda nustebino daugybe kitų unikalių sprendimų, tokių kaip laikotarpio tiksliais šviestuvais riterių pilį arba liečiamaisiais, iš anksto programuojamais LED mįslėmis, ir daugybe kitų nustebinančių išradingumo, inovacijų ir kūrybiškumo derinių.

Kitas apšvietimo parodos vyks 2024 m. pavasarį, ir mes tikrai nenorime jos praleisti.

Jeigu turite idėją dėl savo namų apšvietimo projekto, būtinai susisiekite su mūsų konsultantais, ir mes galime jums padėti įgyvendinti ją.