7 Kūrybingos Sprendimai Šviestuvo Sekimo Šviesai Panaudojimui

Praktiški ir funkcionalūs trases šviestuvai tradiciškai buvo naudojami daugiausia komercinėse erdvėse, kad būtų paryškinti produktai arba apšviestos parodos, bet pastarosios tendencijos taip pat įnešė trases apšvietimą į gyvenamąsias zonas.  

Pagrindinė priežastis yra šviestuvų traukliumas, jų įvairūs pasirinkimo variantai ir universalus funkcionalumas.

Trasės gali talpinti tiek specializuotus trasos šviestuvus, tiek pakabukų šviestuvus. Trasės gali būti sumontuotos ant lubų paviršiaus, pakabinamos, įmontuojamos ar net montuojamos ant sienos. Naudojant trasas ir įvairius jungimo detalių variantus, galima sukurti įvairiausius konfigūracijų variantus. Traso apšvietimas gali užtikrinti vienodą apšvietimą visoje erdvėje, nepriklausomai nuo to, kur yra maitinimo kabelis.

Žemiau pateikiame 7 idėjas, kaip naudoti trasos apšvietimą savo erdvėje.

 

 

Akcentuokite patalpos geometriją

Traso apšvietimas yra labai efektyvus, kai trasa seka patalpos geometriją. Trasės turėtų būti įrengtos visoje patalpoje, prie lubų kraštų. Kadangi trases šviestuvai gauna energiją iš trases, o pati trasa gauna energiją iš vieno šaltinio, galite įdiegti tiek daug šviesos šaltinių ant trasės, kiek reikia, norint pasiekti įspūdingą rezultatą.

Trasos šviestuvai leidžia išryškinti meno kūrinius arba pridėti reikiamą šviesos kiekį prie sofos arba skaitymo kampo. Mes rekomenduojame pasirinkti reguliuojamus lempas, kad būtų galima skleisti ar sutelkti šviesą.

Modernus sprendimas

Traso apšvietimas gali būti suprojektuotas atsižvelgiant į jūsų skonį ir stiliaus jausmą, ypač šiuolaikiniame vidaus dizaine, kai kiekvienas detalis yra gerai apgalvotas, o bendras sprendimas subalansuotas.

Pavyzdžiui, juodos spalvos trases šviestuvas gali pabrėžti kambario dizainą švelniomis arba žemiškomis spalvomis, ir jį galima įrengti ant lubų arba sienos. Su reguliuojamais šviesos šaltiniais net viena ilga trasa gali sukurti stilingą rezultatą ir suteikti pakankamai šviesos bet kokiam veiklai kambaryje.

Minimalistinis ir Nepastebimas

Traso apšvietimas taip pat gali būti subtilus ir nepastebimas, puikiai įsiliejęs į patalpą. Tokiu atveju pasirinkite trasas ir šviesas, kurios atitinka sienų ar lubų spalvą. Lempos ant trasos turėtų būti mažos ir minimalistinės, kad pasiektumėte dar labiau subtilų rezultatą.

Miesto ir pramoninis stilius

Ar turite gyvenamąjį kambarį lofto stiliaus arba norite pridėti modernų miesto atmosferą į savo erdvę, traso apšvietimas yra tinkamas pasirinkimas. Panaudokite natūralias medines ar betonines lubų sijas arba paryškinkite šiurkščiai apdorotas akcentų sienas. Traso apšvietimas toliau pabrėžia jų unikalumą ir suteikia visam kambariui madingą pramoninį išvaizdą.

Paryškinkite Architektūrines Ypatybes

Jei jūsų kambarys turi įdomias šlaitines lubas arba laiptelio formos lubas, traso apšvietimas gali dar labiau pabrėžti šiuos elementus. Įdiekite trasas ten, kur yra įdomūs kampai ar šlaitai. Taip naudodamiesi apšvietimo sprendimais galite sukurti vizualią harmoniją kambaryje. Didelių langų ar stiklinių sienų kambaryse trasų šviesos papildo skirtingus natūralios šviesos atspalvius.

Vizualiai Susiję Atviros Ertmės

Didelėje atviroje erdvėje, kurioje paviršiai suprojektuoti skirtingiems tikslams, traso apšvietimas gali būti jungiamasis elementas. Kambario įspūdis tampa dar erdvesnis ir orus, kai trasės išdėstomos vienoje linijoje, pavyzdžiui, nuo virtuvės kampo iki svetainės. Įrengkite daugiau lempų ant šių ilgų trasų, kur vyksta veikla, ir žymiai mažiau arba visai neįrengkite tarp jų.

Integracija su kitais apšvietimo prietaisais

Jei namuose turite unikaliai suprojektuotą pakabuką arba stovinčią lempą, traso apšvietimas gali sukurti harmoningą derinį arba įspūdingą kontrastą. Tai traso apšvietimo žavesys – jis siūlo begales galimybių unikaliems sprendimams – galite sukurti apšvietimo sprendimą tiksliai taip, kaip norite. Skirtingų stilių derinimas yra gana dažna tendencija, pavyzdžiui, prabangus dizainerio šviestuvas kartu su minimalistiniu trasos šviestuvu gali sukurti netikėtai įdomų kontrastą – jums tiesiog reikia leisti vaizduotei pasipuikuoti.

Inovatyvus ir ekskluzyvus pasirinkimas yra magnetinė trasų sistema, kuri gali būti surinkta su įvairiais kampo jungikliais nuo lubų iki sienos, o šviesos yra pritvirtinamos naudojant magnetus. Tokios galimybės yra mūsų produktų asortimente, pavyzdžiui, nuo Faro ir Zambelis.

Daugiau idėjų apie skirtingų apšvietimo tipų naudojimą rasite Faro tinklaraštyje.

Mūsų asortimente yra įvairių trasų šviestuvų, nuo trasų šviestuvų su keičiamais šviesos šaltiniais iki individualiai pagamintų šviesų, atitinkančių aukščiausius reikalavimus.

Kaip įrodymą mūsų didelės patirties ir rūpestingai atrinktos prekių asortimento, galime pateikti dešimtis butų ir namų bei kelis komercinius objektus vien Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje iš praeito metų.

Ypatingai vertingi Estijoje yra trasų apšvietimo sprendimai, naudojami Fahle verslo pastate, trasų apšvietimas Mercedes automobilių parodeje Järvevana gatvėje ir kt.

Mes visuomet džiaugiamės padedant surinkti bet kokį trasų apšvietimo sistemą nuo idėjos iki įgyvendinimo.

Jei turite idėją dėl savo namų apšvietimo projekto, būtinai susisiekite su mūsų konsultantais, ir mes galime jums padėti jos įgyvendinimo procese.