Aliumininė Profilis – LED Juostų Nepakeičiamas Draugas

LED juostos leidžia kurti kūrybiškus apšvietimo sprendimus ir yra modernios bei energiją taupančios. LED juostų nepakeičiamas draugas yra aliumininiai profiliai. Aliumininių profilių naudojimo galimybės yra begalinės, nuo virtuvės spintelių apšvietimo iki didelių pastatų fasadų apšvietimo sprendimų. Pašnekime daugiau apie skirtingus profilius.
Nuotraukos: Lumines Lighting

KAS YRA ALIUMININIS PROFILIS?

Aliumininiai profiliai LED juostoms yra tvirti, tušti arba pusiau tuščių aliuminio komponentai, kurių pagrindinė funkcija yra apsaugoti LED šviesos šaltinius nuo mechaninių pažeidimų, tačiau tai ne vienintelis jų pranašumas. Aliumininiai profiliai gali sukurti labai ypatingus ir išskirtinius apšvietimo sprendimus tiek vidaus, tiek lauko erdvėms, nes užtikrina baigtą rezultatą, kadangi juostos yra paslėptos – matomas tik pats šviesos šaltinis.

Aliumininiai profiliai yra prieinami įvairių spalvų, o pagal jų numatytą panaudojimą, jie yra suskirstyti į keturias grupes: įmontuojami profiliai, kampiniai profiliai, paviršiuje tvirtinami profiliai ir architektūriniai profiliai.

1. ĮMONTUOJAMI PROFILIAI

Įmontuojami profiliai puikiai tinka apšviesti sienas, grindis ir lubas, taip pat spintelėms ir lentynoms po jomis. Įmontuojamas profilis suteikia LED juostai baigtą išvaizdą, leidžia difuzijai ir šviesos minkštėjimui, todėl yra geras papildomas šviesos šaltinis.

2. KAMPINIAI PROFILIAI

Kampiniai profiliai yra skirti kampams, kurie yra 90 laipsnių kampu. Net jei vienas iš kampų yra mažiau ar daugiau nei 45 laipsniai, skirtingi modeliai leidžia šviesai gražiai švyti. Kampinių profilių difuzoriai leidžia sukurti lygią šviesos linijos efektą. Kampiniai profiliai paprastai naudojami lubų ir grindų kampams, tačiau jie puikiai tinka ir po virtuvės spintelemis, lentynomis ir spintomis.

3. PAVIRŠIUJE Tvirtinami PROFILIAI

Paviršiuje tvirtinami profiliai gali būti naudojami ant lubų, sienų, grindų kraštų, spintelių ir lentynų. Paviršiuje tvirtinami aliumininiai profiliai taip pat atrodo elegantiškai kaip apšvietimas po lentyna arba po spintelė. Šio tipo profilius gerai naudoti, kai įmontavimas į sieną nėra įmanomas, tačiau vis tiek norimas gražus ir baigtas rezultatas. Paviršiuje tvirtinami profiliai lengviau įrengiami, pjaustomi ir pritvirtinami. Jie tinka įvairiems verslo patalpų, biurų ir t. t. Diffuzoriaus dangteliai leidžia kurti nuolatinius šviesos linijos sprendimus.

4. ARCHITEKTŪRINIAI PROFILIAI

Architektūriniai profiliai turi ypatingus paviršiaus formas, o šios skirtingos formos skirtos skirtingoms paskirtims. Prieinami apvalių, plokščių ir T formų. Įvairių formų įvairovė leidžia pritaikyti LED juostas prie bet kokio paviršiaus – jas galima naudoti laiptuose, sienose, kaip išorinį apšvietimą fasaduose ir t. t. Galimybių yra be galo, nes architektūriniai profiliai yra puikus pasirinkimas bet kokiam įsivaizduojamam apšvietimo projektui. Architektūriniai profiliai yra puikus pasirinkimas tiems, kas nori eksperimentuoti su apšvietimu arba kurti unikalius, modernius vidaus ar išorės interjerus.

KOKIOS YRA ALUMININIO PROFILIO PRANGLYBĖS?

Nors pagrindinė aliumininio profilio funkcija yra paslėpti, apsaugoti ir prijungti LED juostas, kuriant ilgas šviesos linijas, aliumininiai profiliai suteikia tam tikrų papildomų privalumų, iš kurių svarbiausi yra:

  • Aliumininiai profiliai palengvina valymą: šviesos šaltiniai lengvai išlaikomi švarūs;
  • Aliumininiai profiliai leidžia nukreipti LED juostos šviesą pasirinkus profilį, esantį norimame kampu;
  • Aliumininiai profiliai leidžia pasiekti vienodas šviesos linijas dėka profilių difuzoriaus dangčių.
  • Atspindžio vientisumas: LED profilio difuzorius sukuria vienodą, be taškų atspindį. LED difuzoriai prieinami su rūgščiavandeniu ir „apdailintu” paviršiaus apdaila.
  • Aliumininiai profiliai apsaugo nuo šilumos žalos – LED juostos generuoja šilumą (kurios yra daug mažiau nei žarminiai žibintai, bet vis dar generuoja), kurią aliumininis profilis gali sugerti, apsaugodamas paviršius nuo šilumos žalos.
  • Aliumininiai profiliai leidžia pasiekti stabilų ir ilgaamžį rezultatą. LED juostos klijai laikui bėgant silpnėja, o be profilio juosta gali nuslysti po tam tikro laiko. LED juostos, įdėtos į profilį, gali būti tvirtai pritvirtintos, ir rezultatas yra ilgalaikis ir be rūpesčių.

Pridedame keletą nuotraukų iš mūsų naujausių darbų viešbučiui Taline (atlikta 2022 m. gegužę-birželį). Šiame projekte naudojamas įmontuojamas profilis D, kuris yra suderinamas su LED juostomis 9,6 W/m 24 V, ir architektūrinis aliumininis profilis DOPIO ir LED juosta 9,6 W/m 24 V naudojama sienos apšvietimui.

Turėdami gausų patirtį šioje srityje, visuomet pasiruošę suteikti patarimus ir žinias, padėsiančias įgyvendinti net pačias sudėtingiausias ir įdomiausias idėjas bei sukurti ir pagaminti apšvietimo sprendimą, pritaikytą jūsų poreikiams.

Apsilankykite aliumininių profilių skyriuje mūsų internetinėje parduotuvėje.

Jei turite idėją dėl LED apšvietimo projekto kūrimo, būtinai susisiekite su mūsų konsultantais, ir mes galime padėti ją įgyvendinti.